علی بشری معافی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: این کشتارگاه به دلیل نداشتن سامانه از بین بردن ضایعات دامی، ذبح غیر بهداشتی، نداشتن فاضلاب و آلوده کردن محیط زیست بر اساس مصوبه کار گروه ساماندهی کشتارگاههای استان گیلان تعطیل شده است.
وی با اعلام اینکه اداره حفاظت محیط زیست پیش از این نسبت به تعطیلی این کشتارگاه اخطار داده بود، اظهارداشت: کشتارگاههای سنتی و غیر بهداشتی شهرهای لنگرود، رودسر و املش نیز در فهرست تعطیلی قرار دارند.
مدیرکل دامپزشکی گیلان با بیان اینکه دو کشتارگاه صنعتی در رشت و تالش وجود دارد که روزانه ظرفیت ذبح یک هزار و 800 راس گاو و گوسفند را دارند، افزود: کشتارگاه صنعتی تالش در سال 83 و کشتارگاه رشت در بهمن ماه 87 شروع به کار کردند.
وی یاد آورشد: از پنج سال پیش کشتارگاههای سنتی شهرهای انزلی، آستارا، تالش، رشت، لاهیجان، فومن، صومعه سرا و آستانه اشرفیه تعطیل شدند.
بشری با اشاره به اینکه رعایت اصول بهداشتی از مزرعه تا سفره هدف اصلی دامپزشکی است، افزود: در این راستا دو طرح محوری در استان گیلان شامل نظارت و کنترل بهداشتی بر مراکز استحصال، فرآوری و عمل آوری و همچنین طرح محوری نظارت و کنترل بهداشتی بر مراکز عرضه در دست اقدام است.
وی در بیان ضرورت مبارزه با بیماریهای مشترک انسان و دام نیز گفت: بر خلاف پیشرفتهای علمی بسیار در زمینه دامپزشکی، بیماریهای مشترک انسان و دام همچنان یکی از مولفههای تهدید کننده جوامع بشری به شمار میرود، بطوری که بنا بر اعلام سازمان بهداشت جهانی، 49 درصد از عوامل بیماریزای عفونی در انسان از حیوانات منتقل می شود و 74 درصد از بیماریهای نوپدید نیز بین انسان و حیوان مشترک است.
نظر شما